2021. augusztus 3., kedd

Melchizedek, Drunvalo - Élet a szívben

A könyv megkapó címe keltett bennem érdeklődést, amikor megtaláltam egy könyvszekéren. Láttam, hogy a spiritualizmus kategóriájába tartozik a kötet, de folyton egységre törekvő lelkemnek nem jelet nehézséget elolvasni egy ilyen kiadványt. 

Nem fogok tudni kristálytiszta értékelést adni a könyvről, szerintem nekem  nem jött át minden üzenete. Gondot okozott, hogy tudnom kellett volna valamit a mer-ka-ba meditációról, illetve jó lett volna, ha ismerem Drunvalo  Melchizedek előző könyvét, Az élet ősi virágának titkát.

Melchizedek egy ősi tudásról beszél, a kommunikáció láthatatlan, emberi szemnek és fülnek  érzékelhetetlen módjáról. Ez a tudás hajdan az ember birtokában volt, illetve van is, csak fel kell szítani, meg kell tanulni ismét a használatát. A kapcsolatteremtés a szívben megbújó szakrális téren keresztül zajlik. Az első fejezetek még szinte kimondatlanul, de ennek a ténynek igazolására törekednek. A levegő megtisztításának technikája egy merőben új gondolatsort indít el, aminek elfogadása nem könnyű a laikus olvasó számára. De ne bonyolódjunk hitvitákba, én elfogadtam, hogy amit a szerző megoszt velünk, azt valóban tapasztalata. Hasonló jelentőséggel mutatja be azokat a vak  embereket, akik képesek látni. A sötétben látás többféle tapasztalásáról olvashatunk. A harmadik fejezet behozza az ausztrál bennszülöttek törzsi tapasztalatait a szív erejéről, az energia megosztásról és a szív szakrális terének gondolatát. 

Tulajdonképpen a könyv körülbelül felétől bontja ki mélyebben Drunvalo Melchizedek a témát, ami szerint a szív szakrális terén keresztül kapcsolatba léphetünk a transzcendenssel, az együttműködés által pedig képessé válhatunk a világ újjáteremtésére. Ez az a belső sziget, ahol a nyugalom lelhet otthonára.

A kötet tartalmaz néhány meditációs témát, melyen lépésről lépésre vezet. Újoncként olvasva is találtam olyanokat, melyeket szeretnék használni. Az Eggyé válás meditációk már csak elolvasása is megszelídíti az embert. Nagyon érdekesnek találtam a kilépés az elméből és belépés a szívbe fejezetet, ahol egy igazán különleges meditációval ismertetett meg a szerző. Végül, de nem utolsó sorban a teremtésbe is bevonódunk olvasás közben. A dolgok valóságba hívása több síkon valósul meg. Ahhoz, hogy valami alakot vegyen fel a látható világunkban, ahhoz szükség van a mentális, érzelmi és testi teremtésre is. Az ember közvetlen külvilágra gyakorolt hatásának képességére tanít a szerző. 

Drunvao Melchizedek megtesz mindent, hogy filozófiáját átadja olvasóinak, a többi rajtunk múlik. Most, majd vagy soha....

A könyvhöz tartozik egy meditációs CD is. Sajnos a könyvszekéren fellelt példányból ez hiányzott, de aki keres az talál, és a fájlmegosztó csatornán lehet találni Mer-Ka-Ba meditációkat. 


 

Drunvalo Melchizedek
https://www.drunvalo.net/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése